Google a anuntat astazi acordarea unei burse de 1.25 milioane dolari (ZAR 8,6 milioane) Fundatiei Nelson Mandela (Nelson Mandela Centre of Memory) din cadrul Centrului in memoria lui Nelson Mandela.

Bursa va permite pastrarea si un acces digital fara precedent la mii de documente de arhiva, fotografii si materiale audio-vizuale despre viata si experienta lui Nelson Mandela.

Cu sediul in Johannesburg, Fundatia Nelson Mandela se angajeaza sa documenteze inregistrari despre viata unuia dintre cei mai mari oameni de stat din lume. Obiectivul sau este de a folosi mostenirea sa pentru a favoriza un dialog semnificativ si a incuraja dezbaterea pentru promovarea dreptatatii sociale.

Potrivb google-africa.blogspot.com, o bursa de aceeasi valoare a fost acordata Centrului de Pace Desmond Tutu din Cape Town, pentru documentarea si digitalizarea arhivei lui Desmond Tutu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.