Justitia din Bangladesh a decis marti destituirea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, Muhammad Yunus, din cadrul Grameen Bank, institutie specializata in microcredite si al carei fondator si director general era, transmite AFP.

"Yunus a ramas in postul sau fara o baza legala, in consecinta cererea sa (impotriva destituirii sale) a fost respinsa", a declarat Muhammad Mamtaj Uddin Ahmed, judecator la Inalta Curte din Bangladesh, citeaza MEDIAFAX.

"In plus, directorul general este un membru al biroului director al bancii, iar varsta obligatorie de pensionare pentru membrii biroului director in banci este de 60 de ani, deci el a depasit demult varsta de iesire la pensie", a adaugat el.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Yunus, in varsta de 70 de ani, a fost oprit miercuri sa isi mai exercite functia de catre banca centrala din tara sa, pe motiv ca a depasit, din anul 2000, varsta limita de 60 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.