Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a avut loc, luni, in Oceanul Pacific, in largul insulelor Solomon, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS).

Cutremurul a avut loc la ora 00.09 GMT (2.09, ora Romaniei), la 133 de kilometri sud-est de capitala Insulelor Solomon, Honiara, si la o adancime de 30 de kilometri.

Conform primelor informatii, seismul nu a provocat pagube materiale. "Pana in prezent, nu am primit informatii privind producerea de pagube", a declarat un purtator de cuvant al Centrului national pentru managementul dezastrelor din Insulele Solomon, transmite MEDIAFAX.

Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific a anuntat ca nu se asteapta la valuri seismice cu potential distructiv.

Insulele Solomon se afla in asa-numita "centura de foc" a Pacificului, unde deplasarea placilor tectonice provoaca seisme si o activitate vulcanica intensa.

In aprilie 2007, un cutremur cu magnitudinea 8 s-a soldat cu moartea a mai mult de 50 de persoane, iar in septembrie 2009 intreaga regiune a fost afectata de un seism violent urmat de tsunami, soldat cu 186 de morti in Samoa si Tonga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.