Cei doi astronauti chinezi intorsi ieri pe Pamant din a doua misiune spatiala a Chinei au fost primiti ca niste adevarati eroi pe un aeroport militar din Beijing. Fei Junlong si Nie Haisheng au fost intampinati de ministrul apararii si de colegi, care i-au imbratisat cu lacrimi in ochi. Ei s-au suit intr-o masina decapotabila, plina cu flori, la bordul careia au traversat, in stil occidental, un drum strajuit de mii de soldati si copii care fluturau drapele nationale si baloane. Evenimentul a fost transmis in direct la televiziunea nationala.

Dupa ce au calificat misiunea de cinci zile in spatiu drept un succes, oficialii chinezi au anuntat ca urmatoarea va avea loc in 2007, iar atunci astronautii vor fi in stare si sa iasa din capsula.

Pentru multi dintre chinezi, succesul misiunii reprezinta o dovada a faptului ca puterea tarii este in crestere si nimic nu poate opri acest avant, iar propaganda oficiala nu face decat sa alimenteze aceasta mandrie nationala, realizarea, incontestabila, fiind prezentata drept o opera a partidului comunist. Oamenii cred ca in 20 de ani China va reusi progrese uimitoare in domeniu, devenind o putere spatiala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.