Partidul de opozitie Fine Gael a castigat alegerile legislative din Irlanda, dar nu a intrunit majoritatea absoluta, potrivit unui sondaj realizat la iesirea de la urne si difuzat sambata de radio-televiziunea publica RTE, care confirma esecul asteptat al partidului premierului.

Fine Gael, principalul partid de opozitie, este creditat cu 36,1 la suta din voturi. Acesta este cel mai bun rezultat al sau din noiembrie 1982, precizeaza RTE. Dar acest procent este un pic dezamagitor in raport cu numeroasele sondaje care anticipau un scor mai apropiat de 40 la suta.

Partidul nu va putea sa intruneasca majoritatea absoluta, vazandu-se nevoit sa se alieze cu independenti sau sa formeze o coalitie cu laburistii, o formatiune de stanga cu care a mai guvernat in trecut, transmite MEDIAFAX.

Acest partid a castigat 20,5 la suta din voturi, potrivit sondajului, care confirma esecul Fianna Fail, partidul premierului in exercitiu Brian Cowen.

Formatiunea nu a obtinut decat 15,1 la suta din voturi, un procent mai slab decat anticipau sondajele de opinie, potrivit RTE, care a intervievat 3.500 de alegatori la iesirea de la urne, vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.