Ayman al-Zawahiri, numarul doi in ierarhia al-Qaida, a cerut pregatirea de noi atacuri impotriva Occidentului, a anuntat, joi, centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Inregistrarea video, care dureaza 35 de minute, este cea de-a doua difuzata intr-o serie intitulata "Mesaj de speranta si vesti bune pentru poporul Egiptului" si a fost produsa de divizia de comunicare a retelei teroriste, as-Sahab. Mesajul este insotit de o imagine statica a lui al-Zawahiri.

"Daca suntem capabili sa producem arme echivalente cu armele cruciatilor Occidentului, putem sabota sistemele lor economice si industriale, putem sa le distrugem puterea care se lupta fara o cauza pana cand vor fugi", afirma el, citat de MEDIAFAX.

Combatantii "trebuie sa inventeze noi modalitati (de lupta), modalitati care nu au fost niciodata luate in considerare in spirtul occidental", a adaugat al-Zawahiri.

"Recurgerea la avioane pentru a le transforma in arme puternice, asa cum s-a intamplat in cursul invaziilor binecuvantate de la New York, Washington si din Pennsylvania, este un exemplu de astfel de gandire curajoasa", a declarat el, referindu-se la atentatele de la 11 septembrie 2001.

Atentatele din Statele Unite, soldate cu aproape 3.000 de victime, au fost comise cu avioane de linie deturnate, care au lovit turnurile gemene de la World Trade Center si cladirea Pentagonului. Un al treilea aparat s-a prabusit in statul american Pennsylvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.