La intalnirea anuala a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei (AAAS), expertii au avertizat ca "In 2020, ONU a estimat ca vom avea 50 milioane de refugiati de mediu"

Un refugiat inseamna o persoana care este fugit de persecutiile din tara lor din cauza rasei, religiei, nationalitatii etc. Nimeni nu spune nimic despre faptul ca si mediul poate fi un motiv pentru ca oamenii sa isi paraseasca pamantul. Si totusi, daca nu au nici apa din cauza unei secete, nici alimente din cauza inundatiilor, sau in cazul in care casa ta este luata de ape, ce alte optiuni raman? Fuga?

Aceasta nu este o preocupare din viitorul indepartat care poate fi pusa pe plan secund, eventual in seama fricii de incalzire globala. Acest lucru se intampla. Acum!

De exemplu, exista in prezent o crestere foarte mare a migrantilor in urma inundatiilor din sudul Europei. De ce? Penuria de alimente are de a face cu aceasta situatie, potrivit unui raport de catre Karin Zeitvogel, anunta AFP. Profesorul Ewen Todd explica: "Deja, africanii se indreapta in grupuri mici pana in Spania, Germania ... dar vom vedea multe, multe altele grupuri care vor incearca sa mearga spre nord atunci cand se vor infrunta cu lipsa alimentelor.", citeaza Huffington Post.

Ce legatura exista intre penuria de alimente si schimbarile climatice? Iernile mai calde lasa daunatorii in viata, astefel permitandu-le sa apara primavara si sa afecteze plantele. Gazele cu efect de sera si poluarea aerului afecteaza structura unei plante, reducandu-i abilitatea sa de a se apara impotriva daunatorilor si bolilor. Precipitatii grele transporta deseuri de origine animala in alimentatia umana, raspandind astfel foarte multe boli.

  • 2,2 milioane de oameni mor in fiecare an in tarile in curs de dezvoltare din cauza alimentelor si a bolilor cauzate de apa

Dincolo de penuria de alimente, oamenii sunt fortati sa iasa din casele lor, deoarece, in conformitate cu Universitatea Oxford lui Norman Myers, "Acestia sunt oameni care nu mai pot avea un trai sigur in tarile de origine din cauza secetei, eroziunii solului, desertificare, despadurire si alte probleme de mediu, impreuna cu problemele legate de presiunile populatiei si saracia profunda. "
Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Miscarile de promovare a problemelor de mediu au luptat pentru a face incalzirea globala o prioritate in cadrul comunitatilor din lume. Se pare ca va fi o problema pe termen lung intr-o lume obsedata de drama pe termen scurt. SUA a anuntat recent ca are doar scopuri saracacioase pentru viitoarea conferinta unde se va discuta despre schimbarile climatice din Africa de Sud. Dar faptul ca efectele incalzirii globale devin tot mai dramatice, drept marturie fiind cele 50 milioane de oameni care isi vor parasi casele pana in 2020, incalzirea globala va deveni, probabil, sufiecient de interesanta incat se vor face schimbari!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.