Un roman a fost arestat in Statele Unite dupa ce a pacalit o femeie, careia i-a vandut o masina, prin internet, insa dupa ce ea a transferat banii, nu a primit bunul achizitionat, ancheta politistilor durand opt luni pana la capturarea hotului.

O femeie de 37 de ani, din Scottsboro, a fost victima inselaciunii prin internet, ea fiind una din multele inregistrate in SUA, anunta MEDIAFAX.

Potrivit locotenent de politie din Scottsboro, Scott Matthews, femeia a incercat sa achizitioneze un vehicul pe internet, in luna iunie anul trecut.

  • Roman a fost acuzat de furt

"A fost una dintre cele prea frumoase oferte ca sa fie adevarata",
a spus Matthews, adaugand ca femeia a platit 8.900 de dolari pentru un bun in valoare de 25.000 de dolari, informeaza thedailysentinel.com.

Radu Manolache, un roman de 39 de ani, i-a spus femeii ca este un fost agent FBI, iar vehiculul a apartinut unui membru al familiei care a decedat recent, astfel ca vroia sa scape de masina.

  • Romanul este implicat intr-o serie de fraude prin internet

Potrivit locotenentului Matthews, femeia a virat banii intr-un cont din Chicago, apoi nu a mai auzit de roman.

Investigatorul Zackie Gant, care a condus ancheta, l-a prins pe roman saptamana trecuta, dupa ce suspectul fusese surprins de camera video cand a intrat in banca din Chicago, unde si-a folosit pasaportul.

Vinerea trecuta, agentii Secret Service l-au arestat pe Radu Manolache, pe aeroportul din Atlanta.

Citeste si: Cele mai raspandite escrocherii pe Internet

Adolescentii romani "traiesc" pe internet

Romania, a zecea tara de origine a spam-ului din intreaga lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.