Fostul presedinte tunisian Ben Ali, care a parasit tara la 14 ianuarie si s-a refugiat in Arabia Saudita, a intrat in coma dupa ce a suferit un atac cerebral. Pe de alta parte, presedintele egiptean Hosni Mubarak, despre care s-a spus ca ar fi intrat in coma, se pare ca si-a revenit.

Ben Ali "a fost victima unui atac cerebral si transportat de urgenta la spitalul din Djedda. Fostul presedinte a fost internat in aceasta institutie rezervata printilor sauditi sub o identate falsa, din motive de securitate. Starea sa este considerata ingrijoratoare", scrie jurnalistul Nicolas Beau pe blogul sau, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acelorasi surse de la Tunis ale jurnalistului, Ben Ali s-ar afla in coma. Bolnav de mai multi ani, dictatorul tunisian a fost foarte afectat de plecarea sa fortata din Tunisia. [Criza se agraveaza in Tunisia: Guvernul a fost remaniat]

  • "Sotia sa, Leila Trabelsi, nu este alaturi de el"

Site-ul JSSNews, care "a obtinut informatii de la un diplomat care isi exercita functia in Orientul Mijlociu" confirma declaratiile jurnalistului francez. "Ben Ali a intrat in coma la 15 februarie, dupa amiaza. Din ceea ce stim, starea lui este critica, dar cei mai buni medici din regat au fost trimisi de urgenta". Acest diplomat precizeaza ca "noul presedinte interimar din Tunisia este la curent cu aceasta situatie si urmareste evenimentele ora de ora", potrivit MEDIAFAX.

Intre timp, Hosni Mubarak se pare ca a luat micul de jun pe plaja, lucru care contrazice puternic zvonurile ca acesta s-ar afla in coma si ar fi pe moarte, relateaza ABC News. [Presa: Hosni Mubarak a intrat in coma]

Mubarak se afla in statiunea Sharm el-Sheikh intr-o resedinta privata, alaturi de fiii sai, Gamal si Alaa. Conform ABC News, nurorile si nepotii fostului presedinte ar fi parasit tara.

De asemenea, televiziunea Al Arabiya a anuntat ca Mubarak se afla intr-o stare de sanatate buna.

Citeste si: Cum au sarbatorit egiptenii demisia lui Hosni Mubarak

PE: Manifestatiile din Iran, Tunsia si Egipt "seamana, si chiar rasar"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.