Japonia a suspendat pentru moment vanatoarea anuala de balene din Antarctica, ca urmare a presiunilor exercitate de grupul de aparare al mediului Sea Sheperd.
Incercarile repetate ale Societatii Conservatoare Sea Sheperd de a intrerupe vanatoarea de balene a cauzat iritare in Japonia. Aceasta este una din cele trei tari care vaneaza balene in prezent si unde guvernul sustine ca aceasta este o traditie culturala de mare importanta, relateaza Reuters.

“Flota si-a oprit vanatoarea stiintifica de balene pentru moment din motive de securitate. Ne gandim ce vom face mai departe” ,
a declarat Tatsuya Nakaoku, reprezentant al Ministerului Japonez al Agriculturii, Padurilor si Pescuitului. Tot el a mai afirmat ca retragerea flotei inainte de data stabilita initial, ramane o optiune pe care o au in vedere.

Oficialii Sea Sheperd nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Japonia a introdus vanatoarea de balene cu scopuri stiintifice motivand ca a avut dreptul de a monitoriza impactul balenelor in industria piscicola, in conditiile in care vanatoarea comerciala a fost interzisa in 1986.

Flota japoneza, alcatuita din 180 de oameni si 4 vase, are ca scop capturarea a 850 de balene in acest sezon. In aceeasi perioada, anul trecut, Japonia a ucis 506 balene.

Anul trecut, Australia a inaintat o plangere la Curtea de la Haga impotriva Japoniei in vederea stoparii vanatorii de balene cu scopuri stiintifice in Antarctica. Decizia va fi luata in 2013 sau mai tarziu.


Citeste si: Copiii din Japonia, hraniti cu carne de balena

Recesiunea reduce captura de balene

Vanatoarea de balene in Feroe nu a murit. Balenele mor in continuare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.