Inmultirea zborurilor low-cost si deschiderea frontierelor in interiorul Uniunii Europene constituie un avantaj pentru turisti, dar poate fi o forma de turism nerecomandabila, avand in vedere ca trei romani au venit astfel pentru o saptamana in Franta, pentru a fura, informeaza La Depeche.

Profitand de zborurile la preturi reduse, trei romani au venit pentru o saptamana in Franta, poate pentru a vizita, dar si pentru a fura, noteaza La Depeche in editia electronica de marti, potrivit MEDIAFAX.

Venind din Bucuresti, acestia au aterizat la Lyon in data de 5 februarie, cu o cursa aeriana, pretul unui bilet fiind intre 19 si 132 de euro. In timpul periplului, "oaspetii" au abordat o pensionara intr-o parcare, careia i-au cerut sa le indice in ce directie ar trebui sa mearga. Ei au deschis o harta rutiera in fataacesteia, folosita ca "ecran de protectie" pentru ca un altul sa poata cotrobai in geanta batranei, de unde au furat cardul bancar.

In prealabil, acestia au urmarit victima pentru a afla codul cardului. Ceea ce nu au prevazut a fost ca accentul romanesc, care i-a intrigat pe comercianti, intrucat intonatia straina nu coincidea cu titularul cardului. Un vanzator a alertat politia municipala, care i-a dat pe cei trei in urmarire nationala.

Unul dintre cei trei romani avea acte de identitate false, iar anchetatorii au gasit asupra acestora 2.400 de euro, care au fost confiscati. Cei trei romani au fost pusi in libertate sambata, dar sunt convocati in fata tribunalului din Albi in iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.