Un nepot al lui Dalai Lama a murit luni, in nord-estul statului american Florida, ucis de o masina in timp ce mergea pe stada in cadrul unui mars pentru Tibet.

"Din pacate este adevarat", a declarat un reprezentant al lui Dalai Lama din New Delhi, India, potrivit CNN News.

Jigme Norbu (foto), in varsta de 45 de ani, calatorise toata ziua pentru a lua parte la protestul de 300 de mile numit "Marsul pentru Tibet", care s-a desfasurat intre orasele Saint Augustine si West Palm Beach, potrivit site-ului Ambasadorilor pentru Pace Mondiala. Acesta locuia in Bloomington, Indiana.

Norbu mergea pe drumul A1A din tinutul Flagler si mai avea foarte putin pana la terminarea primei zi a marsului, cand a fost lovit de o masina condusa de Keith O'Dell, in varsta de 31 de ani, au declarat oficiali ai politiei din Florida.

Tatal lui Jigme, Tubten Jigmen Norbu, era fratele mai mare al lui Dalai Lama, cei doi ajungand din Tibet in SUA in 1959, in timpul rebeliunii acestei regiuni impotriva Chinei, scrie 13 News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.