Canada a acordat in 2010 peste 280.000 de permise de rezidenta permanenta, care confera aceleasi drepturi ca si ale cetatenilor, cu exceptia celui de a vota si de a detine un pasaport, acesta fiind un record in ultimii 50 de ani, anunta ministrul canadian al Imigratiei, Jason Kenney

Fiind a doua tara din lume ca marime din punctul de vedere al suprafetei, dar fiind populata de doar 33 de milioane de locuitori, Canada a avut intotdeauna o politica a imigratiei foarte generoasa, informeaza MEDIAFAX.

  • In 2010, Canada a acordat permise de rezidenta permanenta la 280.636 de indivizi, in plus cu sase la suta fata de previziunile guvernamentale. "Este vorba de o cifra-record in ultimii 50 de ani", a spus Kenney, citat de AFP.

"Pe fondul recesiunii, economia canadiana are nevoie de un numar mare de imigranti pentru a mentine amploarea actuala", explica ministrul Imigratiei.

Anuntul intervine in timp ce Guvernul minoritar condus de Stephen Harper, suspectat ca ar dori sa convoace alegeri anticipate in primavara, a fost dur criticat pentru un proiect care prevede noi sanctiuni impotriva imigrantilor clandestini.

Kenney a laudat masurile luate de Guvernul conservator "pentru protejarea integritatii sistemului imigratiei din Canada".

Canada a primit in 2010 si peste 182.000 de muncitori straini cu permise de lucru temporare, aproximativ 96.000 de studenti straini (in crestere cu peste 40 la suta fata de 2005) si 12.000 de refugiati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.