Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare emis impotriva sa de justitia din tara lui, in cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, a anuntat purtatorul sau de cuvant la Londra, unde s-a exilat fostul presedinte pakistanez.

"Nu, nu se va intoarce (in Pakistan) pentru a fi audiat de justitie", a declarat Fawad Chaudhry, purtatorul de cuvant al Ligii Musulmane din intregul Pakistan, partidul lui Musharraf, potrivit MEDIAFAX.

Daca va decide sa se intoarca in Pakistan, "va fi o revenire politica", a explicat purtatorul de cuvant, in conditiile in care fostul sef de stat a lansat oficial, in octombrie, la Londra, noul sau partid, in vederea alegerilor legislative din 2013 din tara sa.

Acest caz este "total ridicol. Cum poate fi anchetat presedintele unei tari pentru ca nu a reusit sa asigure securitatea cuiva", a adaugat Fawad Chaudhry.

Purtatorul de cuvant i-a acuzat pe judecatorii pakistanezi ca s-au "transformat literalmente in partid politic".

"Justitia pakistaneza incearca acum sa politizeze acest caz si sa il acuze pe Musharraf pentru ca l-a exclus pe presedintele Curtii Supreme" in 2007, a argumentat el.

Un tribunal pakistanez a emis sambata un mandat de arestare impotriva fostului presedinte Pervez Musharraf, in cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, ucisa la 27 decembrie 2007, la Rawalpindi, intr-un atentat sinucigas.

Potrivit acestui tribunal, un raport de ancheta "evoca o conspiratie ampla care ii implica pe Musharraf, doi ofiteri de politie si teroristii".

Benazir Bhutto era sotia lui Asif Ali Zardari, actualul presedinte al Pakistanului.

Pervez Musharraf a demisionat in august 2008, dupa ce a fost amenintat cu o procedura de destituire de Guvern si a ales sa se exileze la Londra.

Fostul militar a preluat puterea in Pakistan in 1999, printr-o lovitura de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.