Armata egipteana a inceput sa ridice baricadele si sarma ghimpata din jurul pietei Tahrir, epicentrul revoltei care a dus la inlaturarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak.

Militarii au inceput prin ridicarea baricadelor situate la Muzeul national egiptean, la intrarea nordica a pietei, relateaza MEDIAFAX.

Armata retrage de asemenea caroseriile masinilor arse, semne ale confruntarilor dintre fortele de ordine, simpatizantii lui Mubarak si contestatarii sai.

Fortele militare erau asistate in eforturile lor de civili care curatau piata.

Tancurile armatei, care barau drumurile ce duc spre piata Tahrir, au eliberat trecerea, retragandu-se pe marginea strazilor.


  • Cateva mii de egipteni euforici se aflau in continuare, sambata dimineata, in piata Tahrir, la o zi dupa demisia presedintelui Hosni Mubarak, inlaturat de la putere de protestatari.

Pe podul care duce spre una dintre intrarile in piata Tahrir, simbolul contestarii populare care l-a inlaturat pe Mubarak dupa aproape 30 de ani la putere, un grup de tineri dansau, arborand drapele egiptene si oprind masinile pentru a-i felicita pe soferi.

In piata, cativa inca dormeau, dar multi au petrecut toata noaptea sarbatorind. Unii dintre ei erau ragusiti dupa cat au strigat de bucurie la anuntul potrivit caruia Mubarak demisioneaza si transfera puterea armatei.

Mai multe grupuri de tineri se incalzeau langa un foc improvizat, in timp ce altii aplaudau militantii care cereau, de la tribuna, continuarea "luptei" pentru un Egipt "democratic".

"Este sarbatoare, ne-am nascut din nou"
, afirma Ussama Tufic Saadallah, un inginer agronom de 40 de ani.

"Este sfarsitul nedreptatii! Am fost in intarziere in raport cu alte tari, acum avem o valoare in ochii lumii straine, ai lumii arabe"
, adauga el.

"Vrem ca toti detinutii politici sa fie eliberati",
adauga acest barbat, care sustine ca a fost detinut, saptamana trecuta, timp de patru zile de politia militara.

Vezi cum au au sarbatorit egiptenii demisia lui Hosni Mubarak

Citeste si:
Fostul dictator egiptean, Hosni Mubarak va fi pus in libertate
Fostul dictator egiptean,...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.