Nota de plata pentru contructia noului sediu NATO de la Bruxelles este evaluata la 1 miliard de euro, a auntat secretarul general al organizatiei.

Pretul final al contructiei va fi de un milliard de euro, iar costurile sunt chiar mai mici decat ne asteptam, fiindca preturile de contructie au scazut, ca rezultat al crizei economice”, a declarat purtatoarea de cuvant a institutiei, Oana Lungescu.

Pretul initial al constructiei era de 650 milioane de euro, insa dupa negocierile cu Belgia, statul a hotarat sa scada pretul cu 28%, ajungand la 460 milioane de euro. Pe langa acestea, institutia a mai calculat si alte cheltuieli cu demolarile, securitatea, site-ul NATO, cheltuieli cu personalul si altele, ceea ce a dus pretul in final pana la 1 miliard de euro, transmite EUobserver.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca mega constructia era necesara pentru acomodarea personalului si a delegatiilor, tinute pana acum intr-un sediu mic oferit de Belgia in 1967, dupa ce alianta a fost data afara din Franta.

Retail jobs

Contructia sediului va dura 5 ani si se va intinde pe o suprafata de 250.000 metrii patrati si va gazdui 4.000 de angajati, Sali de conferinta, Sali de sport si magazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.