Sase jurnalisti de la canalul de limba engleza al postului Al-Jazeera au fost arestati luni, pentru scurt timp, la Cairo, a doua zi dupa ce activitatea postului de televiziune a fost suspendata in Egipt

"Sase jurnalisti de la Al-Jazeera English au fost arestati in Egipt, dupa masurile de reprimare luate impotriva canalului nostru de informare", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Internet al al-Jazeera , relateaza AFP.

La scurt timp dupa ce au fost retinuti, cei sase ziaristi au fost eliberati, insa echipamentul lor video a fost confiscat, informeaza MEDIAFAX.

Unul dintre colegii ziaristilor arestati a precizat ca acestia fusesera retinuti la hotelul din Cairo unde sunt cazati. Cei sase ziaristi arestati au nationalitati diferite - australiana, portugheza si britanica, a declarat un purtator de cuvant al canalului TV cu sediul in Qatar.

Statele Unite au cerut eliberarea ziaristilor, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Philip Crowley, exprimandu-si si "preocuparea" in legatura cu interzicerea activitatii canalului Al-Jazeera in Egipt.

Nilesat, satelitul detinut de radioul si televiziunea egiptene a oprit transmisiunea canalului principal al Al Jazeera si a altor posturi, dupa ce, duminica, autoritatile egiptene au anuntat duminica interzicerea transmisiei si activitatii Al-Jazeera in Egipt, informeaza site-ul de internet al Al-Jazeera.

Reporteri Fara Frontiere a condamnat tentativele autoritatilor egiptene de a reduce la tacere mass-media. "Prin suspendarea Al-Jazeera, Guvernul incearca sa limiteze circularea imaginilor TV care relateaza evenimentele din cele sase zile de proteste", a declarat secretarul general al Reporteri Fara Frontiere, Jean-Francois Julliard.

Zeci de mii de persoane protesteaza de sapte zile in marile orase egiptene, cerand inlaturarea de la putere a regimului condus de presedintele Hosni Mubarak, iar manifestatiile si confruntarile violente cu fortele de ordine s-au soldat cu moartea a peste 120 de persoane.

Citeste si:
Denisa Filcea a rămas fără Instagram. Fotografa de la botez îi vrea...
Denisa Filcea a rămas fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.