MAE a precizat ca la nivelul Ambasadei de la Cairo exista o celula de criza care raspunde in permanenta solicitarilor de asistenta consulara, iar sambata au fost primite cereri de informatii de la aproximativ 50 de persoane, alte 100 fiind contactate de personalul misiunii.

Ministerul de Externe a anuntat ca la nivelul Ambasadei Romaniei de la Cairo exista o celula de criza care raspunde in permanenta solicitarilor de asistenta consulara, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit MAE, de la ora 10.00, de cand a fost reluata telefonia mobila, Ambasada Romaniei la Cairo a primit solicitari de informatii de la aproximativ 50 de persoane, iar personalul de ambasada a sunat pana in prezent peste o suta de cetateni romani, din baza de date existenta la misiune, actiune care se afa in derulare. MAE a precizat ca situatia este valabila pentru ora 16.00.

Ministerul de Externe recomanda cetatenilor romani care se afla deja in Egipt sau care, in pofida alertei de calatorie, doresc sa se deplaseze in aceasta tara, sa se adreseze ambasadei si sa-si anunte prezenta, precum si coordonatele, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Ministerul de Externe atentioneaza cetatenii romani care ignora avertismentele sale si se deplaseaza in zone de risc ca o fac pe proprie raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare in astfel de zone sunt reduse.

Potrivit unui comunicat de vineri al MAE, la nivelul ministerului, Departamentul Consular, este activa o linie telefonica de permanenta pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani. In acest sens, cetatenii romani afectati de actuala stare de insecuritate din Egipt si care au nevoie de asistenta consulara de specialitate pot suna la numarul de telefon (0040) 21.319.68.70.

Zeci de mii de egipteni au iesit in strada sambata, continuand protestele de o amploare fara precedent impotriva presedintelui Hosni Mubarak, iar principalul reprezentant al opozitiei, Mohamed ElBaradei, a promis ca manifestatiile vor continua pana la plecarea acestuia din functie, relataza AFP.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Citeste si: Guvernul egiptean si-a prezentat demisia

UE: Cerem incetarea violentelor si a varsarii de sange in Egipt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.