Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, a cerut sambata "incetarea violentelor, pentru a pune capat varsarii de sange" din Egipt, unde protestele violente continua pentru a cincea zi.

"Cer incetarea violentei, pentru a pune capat varsarii de sange, si eliberarea tuturor celor arestati sau consemnati la domiciliu din motive politice (...), precum si declansarea procesului de reforma necesar", se arata intr-un comunicat oficial, citat de MEDIAFAX.

Van Rompuy si-a exprimat speranta sincera "ca promisiunile de deschidere ale presedintelui (egiptean, Hosni) Mubarak se vor traduce in actiuni concrete".

Protestele de strada din Egipt, de o amploare fara precedent de la venirea la putere a lui Mubarak, s-au soldat cu cel putin 45 de morti si peste 2.000 de raniti. Mubarak a promis, vineri seara, schimbarea guvernului si o serie de reforme democratice, insa manifestantii si-au continuat protestele si sambata.

Herman Van Rompuy s-a declarat "profund ingrijorat de spirala violentei, care duce la o situatie in care dialogul devine si mai dificil".

"Istoria a demonstrat ca si dialogul poate duce la schimbare, intr-un mediu favorabil, fara utilizarea fortei sau masuri de represiune militare", a adaugat el.

Citeste si: Guvernul egiptean si-a prezentat demisia

[VIDEO] Egiptul, prima tara care a interzis internetul

Revolutia din Tunisia, "bulgarele de zapada scapat pe dealul" popoarelor arabe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.