Seful Statului Major egiptean, Sami Anan, aflat la Washington pentru discutii cu omologii sai americani, si-a scurtat vizita in Statele Unite, in timp ce Casa Alba a sugerat ca ar putea reanaliza, in functie de evenimentele din Egipt, ajutorul militar acordat regimului de la Cairo.

Sami Anan se afla inca in Statele Unite vineri seara, insa adjunctul sefului Statului Major interarme american, James Cartwright, a afirmat ca acesta intentiona sa plece catre Cairo in scurt timp.

Cartwright nu a precizat daca delegatia care il insoteste pe Anan va ramane la Washington pentru a continua discutiile programate sa dureze pana miercuri, referitoare la ajutorul acordat de SUA Egiptului in domeniul securitatii, pregatirii si cooperarii militare, informeaza MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe a sugerat ca Statele Unite ar putea revizui acest ajutor, in functie de reactia autoritatilor de la Cairo fata de manifestantii care cer de mai multe zile demisia presedintelui egiptean, Hosni Mubarak.

"Reanalizam asistenta (pentru Egipt) in functie de evenimentele care vor avea loc in urmatoarele zile", a declarat Robert Gibbs.

Ajutorul militar american pentru Egipt se cifreaza la circa 1,3 miliarde de dolari anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.