Traficul aerian si feroviar a fost suspendat vineri in sud-vestul Japoniei, dupa intrarea in eruptie a unui vulcan, care a generat o coloana de fum si cenusa inalta de mii de metri, relateaza AFP.

Vulcanul Shinmoedake, situat in sudul insulei Kyushu, a inceput sa erupa miercuri seara, constrangand 31 de locuitori din orasul vecin Takaharu sa-si petreaca noaptea de joi spre vineri intr-un centru de adapost.

Cele doua companii aeriene nipone ANA (All Nippon Airways) si JAL (Japan Airlines) au fost nevoite sa-si anuleze zborurile cu plecare sau sosire la Miyazaki, in timp ce compania feroviara JR din Kyushu a suspendat de asemenea traficul in regiune, transmite MEDIAFAX.

Televiziunile au prezentat imagini cu muntele, inalt de 1.421 de metri, deasupra caruia se putea vedea o coloana de fum dens, in timp ce localnicii strangeau cenusa de pe strazi cu lopetile.

Deocamdata nu au fost semnalate pagube sau victime, a precizat politia.
Observatorul vulcanic din Kagoshima a ridicat cu o treapta, la trei din totalul de cinci, nivelul de alerta, indemnand la blocarea accesului pe munte, au afirmat oficialii.

Intr-un comunicat, Agentia meteorologica japoneza a precizat ca Shinmoedake face parte din lantul Kirishima, constituit din circa 20 de vulcani, iar o eruptie minora s-a inregistrat deja in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.