Parchetul General din Ucraina a deschis un nou dosar de urmarire penala pe numele fostului premier Iulia Timosenko, informeaza pagina online a agentiei Interfax Ucraina.

Biroul de presa al Parchetului General a precizat ca noul dosar se refera la infractiunea de abuz de putere cu ocazia achizitionarii unor vehicule marca Opel Combo care oficial erau destinate serviciului de ambulanta.

"Valoarea daunelor provocate statului este de 67 de milioane de hrivne (6,1 milioane de euro)", precizeaza Parchetul, transmite MEDIAFAX.

"S-a stabilit ca cele 1.000 de vehicule Opel Combo nu figureaza la niciun serviciu de ambulante", explica biroul de presa al Parchetului.

In plus, pe 17 decembrie 2009, Ministerul ucrainean al Sanatatii stabilea ca aceste vehicule nu indeplinesc standardele pentru a fi transformate in ambulante.

"In pofida faptului ca un Opel Combo costa aproximativ 15.000 de dolari, fostul Guvern le-a achizitionat la preturi mai mari cu 20 la suta. (...) Masinile au fost folosite in campania electorala, de candidatul la presedintie Iulia Timosenko", precizeaza procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.