Cea mai mare regiune avicola din Japonia este afectata de o epidemie de gripa aviara, care a condus deja la sacrificarea a peste 400.000 de pasari din prefectura vecina Miyazaki, pe insula Kyushu (sud-vest), a anuntat miercuri un oficial local.
Pentru a impiedica propagarea virusului, autoritatile din prefectura Kagoshima, situata la sud de Kyushu, au ordonat sacrificarea a 8.600 de pasari si au interzis deplasarea a 5,22 milioane de pasari pe o raza de zece kilometri in jurul fermei Izumi, unde peste 200 de pasari au fost gasite moarte, scrie MEDIAFAX.

In fata gravitatii situatiei, premierul japonez Naoto Kan a convocat miercuri dimineata o reuniune a Guvernului dupa ce analizele au confirmat ca ferma Izumi a fost afectata de o forma inalt patogena a gripei aviare.

"Cum este vorba despre o regiune unde sunt concentrate ferme avicole, trebuie sa impiedicam prin toate mijloace propagarea epidemiei", le-a spus el ministrilor.

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Pescuitului, Michihiko Kano, a anuntat ca scrificarea a 8.600 de pasari s-a incheiat.

In prefectura vecina Miyazaki, doua ferme au fost afectate de virusul H5 de la inceputul anului, iar autoritatile au decis sacrificarea a 420.000 de pasari.

Prefectura Kagoshima a produs in 2009 cea mai mare cantitate de carne de pasare din Japonia, a precizat agentia Jiji.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.