Dupa maratonul diplomatic din Asia, seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, s-a deplasat la Paris, pentru a aborda cu presedintele Jacques Chirac si cu ministrul de Externe Philippe Douste-Blazy "dosarul nuclear iranian".

In cadrul unei conferinte de presa, sustinuta in capitala Frantei, Rice s-a pronuntat pentru o "transparenta completa" privind pericolul pe care il reprezinta gripa aviara. "Si noi suntem foarte ingrijoratii, a spus ea, apreciind ca "lumea nu trebuie sa fie prinsa pe picior gresit de catre o pandemie atat de periculoasa, doar pentru ca unele tari au refuzat sa impartaseasca informatiile pe care le detin". Condoleezza Rice urma sa soseasca, ieri, la Moscova, pentru convorbiri cu liderii rusi, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Sean McCormack, la sosirea demnitarului SUA la Paris, dupa ultima escala asiatica, de la Dusanbe, Tadjikistan.

Agenda secretarului de Stat american includea intalniri cu presedintele rus, Vladimir Putin, si cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a declarat presei aceeasi sursa, citata de Rompres. Urmatoarea etapa a periplului Condoleezzei Rice este Londra, unde se va deplasa dupa convorbirile sale cu liderii rusi. Rice va participa, in seara aceasta, la un dineu, cu ministrul britanic al Afacerilor Externe, Jack Straw, si se va intalni cu Tony Blair, maine dimineata, la Chequers, resedinta premierului britanic, in apropiere de Londra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.