Aproximativ 1.700 de turisti au fost blocati, de joi dimineata, in fortareata incasa Machu Picchu, in urma unei alunecari de teren care a acoperit sute de metri de cale ferata, a relatat AFP. Incidentul s-a produs dupa dezghetul unui versant al Muntelui Veronica (5.850 m) si a afectat atat calea ferata, reteaua de apa potabila, cat si terenuri agricole, au afirmat surse din cadrul protectiei civile. Deblocarea completa a caii ferate va dura cel putin doua zile. Societatea feroviara locala a creat, intre timp, un pasaj ingust pentru evacuarea turistilor. 500 de persoane au parasit deja regiunea, iar operatiunile de evacuare continua.

Alunecarile de teren sunt frecvente in zona. In aprilie 2004, din cauza unui incident similar, 1.500 de turisti au ramas blocati, din care 11 au disparut fara urma. Accesul in zona se limiteaza la tren si elicopter pentru ca orasul se afla in mijlocul unei paduri virgine, la 2.500 de metri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.