Treizeci si trei de membri ai familiei presedintelui tunisian indepartat de la putere, Zine El Abidine Ben Ali, suspectati de "crime contra Tunisiei", au fost arestati in ultimele zile, a anuntat joi televiziunea nationala, citand o sursa oficiala.

Postul public nu a precizat numele persoanelor arestate, nici gradul de rudenie cu fostul presedinte, care a fugit din tara in Arabia Saudita, vineri, dupa o luna de revolte populare fara precedent, transmite AFP. [Familia presedintelui tunisian ar fi fugit cu 1,5 tone de aur]

O ancheta va fi demarata pentru ca acesti apropiati ai fostului presedinte sa fie adusi in fata justitiei, a adaugat sursa citata de MEDIAFAX.

Televiziunea tunisiana a difuzat imagini cu numeroase bijuterii, ceasuri si carduri bancare internationale, confiscate in timpul arestarilor, ale caror circumstante nu au fost precizate. Stilouri care trag gloante reale au fost de asemenea confiscate.

O ancheta judiciara privind acuzatii de "achizitie ilegala de bunuri", "plasamente financiare ilegale in strainatate" si "export ilegal de devize" a fost demarata miercuri impotriva lui Zine El Abidine Ben Ali si familiei sale.

Ea il vizeaza in special pe fostul sef de stat, pe sotia sa Leila Trabelsi, "fratii si ginerii lui Leila Trabelsi, fiii si fiicele fratilor sai".

Clanul Ben Ali-Trabelsi este acuzat ca a exploatat bogatiile Tunisiei in ultimii 23 de ani. [Criza in Tunisia: Presedintele a fost indepartat definitiv de la putere]

Citeste si: Revolte in Tunisia: Mii de turisti europeni au fost repatriati

Un blogger si un cineast fac parte din noul Guvern tunisian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.