Harold James Nicholson, un fost sef al Biroului CIA in Romania, in varsta de 59 de ani si care este deja condamnat la 23 de ani de inchisoare, a recunoscut ca intre 2006 si 2008, l-a utilizat pe fiul sau ca intermediar cu Rusia, in timpul vizitelor la inchisoare, in statul Oregon, in nord-vestul Statelor Unite.

Un agent dublu din cadrul Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA), incarcerat din 1997 pentru spionaj in favoarea Rusiei, a primit o pedeapsa suplimentara de opt ani, pentru ca acesta continua sa livreze rusilor secrete din inchisoare, prin intermediul fiului sau.

Potrivit Departamentului Justitiei, este pentru prima data cand un spion deja incarcerat este condamnat inca o data pentru spionaj in favoarea unei tari straine, scrie Realitatea.net.

Nicholson a recunoscut ca, "prin intermediul fiului sau, a actionat in favoarea Rusiei, a livrat informatii Rusiei si a primit sume de bani in numerar pentru vechile sale activitati de spionaj", precizeaza Departamentul. Astfel, din 2006 si pana in decembrie 2008, fiul lui Nicholson, Nathaniel a calatorit la San Francisco, Ciudad de Mexico, Lima si Nicosia, unde s-a intalnit cu agenti rusi, potrivit justitiei.

"El l-a vazut pe fiul sau, Nathaniel, de mai multe ori (la inchisoare) si i-a incredintat informatii destinate Rusiei", potrivit aceleiasi surse, citate de MEDIAFAX.

Ancheta americana dovedeste ca "spionajul international ramane o amenintare pentru America, dupa decenii de la sfarsitul Razboiului Rece", a adaugat agentul Biroului Federal de Investigatii (FBI) in Oregon, Arthur Balizan, adaugand ca "la nivel personal, acest lucru arata pagubele pe care un tata le poate produce prin manipularea fiului sau, antrenandu-l intr-o lume a dezonoarei", mai scrie Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.