Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a confundat regiunea franceza Alsacia cu Germania in cursul unei vizite intr-o localitate rurala din nord-estul Frantei, informeaza site-ul postului Europe 1.

Nicolas Sarkozy a inceput anul 2011 cu un lapsus in materie de geografie, comenteaza Europe 1. In timp ce vizita marti comuna Truchtersheim, situata in nord-vestul Frantei, Sarkozy a confundat regiunea Alsacia cu Germania, transmite MEDIAFAX.

"Pot accepta distorsiunile in materie de concurenta cu India si China, dar cu Germania este total de neinteles. Si, draga domnule Philippe Richert (presedintele regiunii Alsacia), nu o spun doar pentru ca sunt in Germania", a spus Sarkozy. Presedintele francez s-a corectat imediat: "Sunt in Alsacia", fiind huiduit si starnind rasetele audientei.

Regiunea Alsacia, situata in estul Frantei, la frontiera cu Germania, a facut obiectul a numeroase dispute intre cele doua tari in secolele 19 si 20, fiind de mai multe ori teritoriu francez sau german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.