Romania are oferte de import de ulei si produse oleaginoase din mai multe tari, printre care Iordania si Tunisia, fiecare dintre acestea solicitand zeci de mii de tone de ulei, a declarat miercuri agentiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Avem oferte foarte bune de colaborare pe termen lung pe anumite sectoare, de pild? productia de oleaginoase, fie ca e vorba de materie prima, fie ca e vorba de ulei. Sunt oferte venite din strainatate. Sunt firme mari sau ofertele vin chiar in numele oficialitatilor unor tari, cum este cazul Iordaniei sau Tunisiei. Sunt si firme italiene interesate", a spus Tabara.

Ministerul Agriculturii va incerca sa-i puna in legatura pe cei care solicita uleiul cu firmele romanesti care ofera contracte pe termen lung.

"Acum se pregateste chiar o misiune economica care va merge in Iordania. Se vorbeste de zeci de mii de tone pe care aceasta tara ar dori sa le importe din Romania", a spus ministrul Agriculturii, transmite MEDIAFAX.

El a afirmat ca pretul uleiului brut de floarea soarelui se situeaza in jurul valorii de 350 de euro pe tona.

"Noi suntem in legatura cu marile asociatii de producatori si le vom spune ca au venit aceste oferte", a incheiat ministrul.

Anul trecut, pretul uleiului vandut pe piata interna a crescut cu 21%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.