Peste 800.000 de persoane traiesc in continuare in tabere in Haiti, la aproximativ un an de la cutremurul care a devastat o parte din tara la 12 ianuarie 2010, a anuntat duminica Organizatia Internationala pentru Migrare (OIM), citata de AFP.

"In prezent sunt 810.000 de persoane care traiesc in 1.150 de tabere la Port-au-Prince si in provincie", potrivit organizatiei.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane si-au pierdut locuintele din cauza cutremurului, iar in septembrie erau 1,35 de milioane de refugiati in tabere, a precizat OIM, transmite MEDIAFAX.

In cursul ultimelor luni, refugiatii au inceput sa paraseasca in masa taberele si aceasta "din mai multe motive", a declarat Luca Dall'Oglio, responsabilul OIM in Haiti.

Intemperiile, o epidemie de holera, expulzarile sau termerile de a fi expulzati din taberele lor au contribuit la aceasta scadere, dar familiile au reusit sa isi gaseasca refugii ceva mai bune.

Ajutorul international pentru reconstructia caselor a fost folosit in beneficiul a 200.000 de persoane afectate de seism, a dezvaluit Luca Dall'Oglio.

OIM a constatat o "tendinta in scadere de aproximativ 100.000 de persoane pe luna in tabere, mai ales in regiunile din sud". De altfel, numarul taberelor unde s-au refugiat 1.000 de familii a scazut, de asemenea, de la 39 la 26, a adaugat organizatia intr-un comunicat, precizand ca si marimea familiilor a inregistrat o scadere.

Cutremurul cu magnitudinea 7, care a afectat la 12 ianuarie Port-au-Prince si regiunea acestuia, a provocat moartea a aproximativ 250.000 de persoane si circa 1,9 milioane de sinistrati, respectiv 15 la suta din populatia totala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.