Belgia a predat oficial presedintia semestriala a UE Ungariei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Parlamentul de la Budapesta, relateaza MTI.

Premierul belgian Yves Leterme a predat steagul presedintiei omologului sau ungar, Viktor Orban.

Leterme a afirmat ca UE a devenit mai dinamica in ultima perioada si ca Ungaria poate consolida aceasta tendinta in urmatoarele sase luni ale presedintiei sale, transmite MEDIAFAX..

De-a lungul istoriei sale, Ungaria si-a demonstrat in mod repetat orientarea puternica spre libertate, a afirmat Leterme. Acest lucru ofera motive de optimism la predarea presedintiei, a adaugat el.

Luand cuvantul in cadrul ceremoniei, Viktor Orban a declarat ca 2011 este vazut de Budapesta ca un an care va aduce revigorarea Ungariei, iar presedintia ungara va putea contribui la revigorarea Europei.

La ceremonia care a durat o ora au participat presedintele Pal Schmitt, presedintele Parlamentului Laszlo Kover, reprezentanti UE, membri ai Guvernului si diplomati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.