Doi jurnalisti francezi au testat vigilenta de pe aeroporturile frantuzesti si au reusit sa treaca de controalele de securitate din Marsilia si Paris-Charles de Gaulle cu o arma semiautomata, scrie Le Figaro citand un raportul realizat de cei doi pentru revista Envoye Spécial.

Acest lucru ilustreaza ca in aeroporturile din Franta pot aparea problemele grave de securitate, deoarece cei doi jurnalisti ai Envoye Special au calatorit in posesia unui pistol semiautomat cu calibrul 9 milimetri, scrie Le Figaro.

Cei doi au calatorit de doua ori pe 8 noiembrie 2010 fara ca personalul de la departamentul de securitate din aeroporturi sa detecteze arma. Dimineata au luat un zbor de pe aeroportul din Roissy-Charles de Gaulle din Paris, cu directia Nisa, iar seara au zburat intre Marseille-Marignane si Paris.

Pistolul, demontat in mai multe parti, a fost plasat in doua bagaje de mana diferite. In cursul unui zbor, unul dintre jurnalistii s-a filmat in toaleta avionului in timp ce asambla arma.

Raportul publicat in joi Envoye Special si intitulat "Politia Privata: Securitate pe ieftine", pune sub semnul intrebarii competenta companiilor private care se ocupa de securitatea aeroportuara.

Potrivit Realitatea.net, Directia Generala a Politiei Nationale franceze (DGPN) a anuntat ca deocamdata nu poate avea nicio reactie pentru ca nu are cunostinta de reportaj. "Acest caz, daca este adevarat, demonstreaza perfectibilitatea sistemului si necesitatea prezentei politistilor in momentul instruirii agentilor de securitate si in timpul controalelor aeroportuare", efectuate de firme private, a declarat Patrice Ribeiro, liderul sindicatului Synergie-Officiers.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.