Robert Gibbs a decis sa demisioneze din functia de purtator de cuvant al lui Barack Obama, dar va continua sa lucreze pentru presedintele american in vederea realegerii sale in 2012, a declarat el, miercuri, relateaza AFP.

Robert Gibbs, purtator de cuvant al lui Barack Obama dupa ce acesta a fost investit in functie la Casa Alba in urma cu aproape doi ani, este considerat unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui, un fin strateg politic si un expert in domeniul mediatic, organizand strategia de comunicare a candidatului Barack Obama in timpul campaniei din 2008.

Confirmand o informatie din Washington Post, el a precizat ca va lucra in afara Casei Albe pentru pregatirea viitoarei campanii in vederea realegerii lui Obama in 2012 pentru un al doilea mandat.

  • Cotidianul american, care citeaza doi democrati apropiati de Casa Alba, afirma ca in curand ar putea fi anuntate cel putin opt noi numiri, intr-un moment in care presedintele american va trebui sa colaboreze cu o Camera a Reprezentantilor dominata de adversarii republicani.

In cadrul acestei remanieri, Barack Obama intentioneaza sa il numeasca pe William Daley, politician din Chicago si fost secretar in timpul administratiei lui Bill Clinton, intr-un post important printre colaboratorii sai apropiati, eventual sef de personal, potrivit unor surse anonime citate luni de presa.

David Plouffe, director de campanie al lui Obama in 2008, ar urma de asemenea sa isi faca intrarea la Casa Alba.

Presedintele american intentioneaza de asemenea sa il inlocuiasca pe Lawrence Summers, unul dintre principalii sai consilieri economici, care tocmai a demisionat din functie.

Alti apropiati ai lui Obama, printre care principalul sau consilier politic David Axelrod si cei doi adjuncti ai sefului sau de personal, Jim Messina si Mona Sutphen, ar urma de asemenea sa isi prezinte demisia. David Axelrod si Jim Messina ar urma sa se ocupe si ei de campania din 2012.

Administratiile americane isi remaniaza de obicei echipa de colaboratori apropiati la mijlocul mandatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.