Franta, mai mult decat China si Rusia, este tara cea mai activa in materie de spionaj industrial asupra celorlalte state europene, se arata in alte telegrame diplomatice obtinute de WikiLeaks si citate de cotidianul norvegian Aftonposten.

"Spionajul francez este atat de extins incat pagubele pe care le provoaca pentru economia germana, in totalitatea lor, sunt mai importante decat pagubele provocate de China sau de Rusia", potrivit unei note a ambasadei SUA la Berlin, citate de Realitatea.net.

Ziarul norvegian Aftenposten, care a obtinut printr-o modalitate necunoscuta, in decembrie 2010, cele 250.000 de documente diplomatice ale WikiLeaks, reproduce, in limba norvegiana, aprecierile in acest sens ale patronului unui grup german citat de o nota a Ambasadei.

"Franta este Imperiul Raului in ceea ce priveste furtul tehnologiilor, iar Germania stie acest lucru", ar fi declarat, in octombrie 2009, Berry Smutny, directorul general al OHB Technology, o companie mica, producatoare de sateliti, care in ianuarie 2010 a castigat un contract pentru construirea mai multor sateliti destinati programului de navigatie Galileo, viitorul GPS european.

Potrivit MEDIAFAX, Aftenposten a dezvaluit, luni, o concurenta franco-germana in materie de sateliti de spionaj. [WikiLeaks: SUA si Germania dezvolta in secret sateliti de spionaj]

Cititi si: WikiLeaks a deschis o etapa importanta in istoria internetului

Top 10: Dezvaluiri incendiare facute de WikiLeaks


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.