Difuzarea notelor diplomatice americane de catre site-ul WikiLeaks marcheaza o etapa majora in evolutia internetului, evidentiind amploarea acestuia asupra lumii.

Dezvaluirile WikiLeaks reamintesc de afacerea Napster, care a provocat o unda de soc in industria muzicala in 1999, oferind acces liber, prin internet, la sute de mii de melodii, informeaza MEDIAFAX.

Criticii cred ca WikiLeaks a comis infractiuni grave prin inceperea operatiunii de difuzare a 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Frontiera intre efectele pozitive si cele negative ale metodei WikiLeaks este greu de stabilit, apreciaza expertul Clay Shirky. "Este clar ca cetatenii unei democratii functionale trebuie sa fie in masura sa stie ce face si ce spune statul in numele lor. Iar WikiLeaks indeplineste acest rol. Insa, pe de alta parte, nu poate fi totul perfect transparent", subliniaza expertul.


Andrew Rasiej, cofondatorul blogului politico-tehnologic techPresident.com, apreciaza ca WikiLeaks a adus Internetul intr-o noua era. "Sper ca atunci cand lucrurile se vor calma, administratia americana va recunoaste ca trebuie sa faca eforturi in materie de deschidere si transparenta", subliniaza Rasiej.

Citeste si:
Fără internet și telefonie după ce 4 români din Spania au furat 1...
Patru români din Spania au...

Viitorul ar putea fi sumbru pentru WikiLeaks, remarca James Lewis, expert la Center for Strategic and International Studies. "Peste zece ani, nimeni nu va mai spune ca WikiLeaks a fost un lucru bun", crede Lewis.

"Membrii WikiLeaks probabil au avut intentii bune, dar situatia se va intoarce impotriva lor. Oamenii se vor intreba daca aceste comportamente sunt responsabile", adauga James Lewis.
[Fondatorul WikiLeaks, consemnat intr-o resedinta de lux din Anglia]

Descopera cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.