Agentia Centrala de Informatii din Statele Unite a creat o comisie speciala care sa evalueze impactul publicarii pe site-ul WikiLeaks a mii de note diplomatice americane si documente militare, relateaza Washington Post in editia electronica de miercuri.

Infiintarea comisiei, numita oficial WikiLeaks Task Force, nu pare sa aiba o justificare foarte clara pentru CIA. Aceasta a fost putin afectata de dezvaluirile WikiLeaks, comenteaza cotidianul american, adaugand ca putine documente ale CIA au ajuns pe site-ul WikiLeaks, iar documentele publicate de la alte agentii nu furnizeaza multe informatii despre angajatii sau operatiunile sale.

Cu toate acestea, oficialii CIA au declarat, potrivit MEDIAFAX, ca agentia realizeaza un amplu inventar al informatiilor clasificate dezvaluite si care sunt in mod obisnuit distribuite in peste zece retele ce permit mentinerea legaturii intre angajatii agentiei raspanditi in intreaga lume.

Comisia se concentreaza in prezent pe evaluarea impactului imediat al celor mai recent publicate documente. CIA este ingrijorata ca abilitatea sa de a recruta informatori ar putea fi afectata de scaderea increderii in capacitatea administratiei SUA de a pastra secrete.

"Directorul (CIA) a cerut comisiei sa analizeze daca recenta publicare de documente WikiLeaks ar putea afecta relatiile externe ale agentiei sau operatiunile sale", a afirmat purtatorul de cuvant al CIA, George Little.

Comisia este condusa de Centrul de Contrainformatii al CIA, dar contine si peste 20 de membri de la alte departamente ale agentiei.


Descopera cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.