Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) si Partidului Liberal (PL) au semnat, joi, acordul de constituire a coalitiei de guvernare, in urma alegerilor legislative din Republica Moldova, desfasurate la 28 noiembrie, relateaza Timpul, in editia online.

"Tin sa multumesc colegilor pentru aceasta perioada care va fi de neuitat. Am gasit solutii pentru ca Moldova sa continue sa se dezvolte. Alianta pe care o constituim astazi va functiona pe parcursul a patru ani de zile", a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, citat de MEDIAFAX.

"Este o decizie constientizata, care se refera la prezentul si viitorul tarii. Le multumesc colegilor pentru flexibilitate, capacitatea de a gasi un numitor comun", a afirmat la randul sau presedintele PDM, Marian Lupu.

"Republica Moldova are viitor. Avem multe lucruri de facut. Avem nevoie de reforme juridice pe verticala. Daca vom fi destepti si uniti venim nu pe patru ani. Ramane sa ne bucuram. La multi ani!", a spus si liderul PL, Mihai Ghimpu.

Consiliul Politic al Partidului Democrat din Moldova (PDM) a decis joi formarea unei coalitii de centru-dreapta, a anuntat anterior liderul formatiunii, Marian Lupu.

Potrivit lui Marian Lupu, in cadrul Consiliului s-au discutat trei optiuni: o coalitie de centru-stanga cu Partidul Comunistilor (PCRM), o coalitie de centru-dreapta cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) si Partidul Liberal (PL) sau sa nu fie constituita nici o alianta.

Cu majoritate de voturi s-a decis ca PDM sa formeze o alianta de centru-dreapta, iar pentru aceasta au votat 201 dintre cei 228 de membri. Cinci membri au fost impotriva, iar 20 s-au abtinut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.