Un avion Antonov An-22 al Ministerului rus al Apararii s-a prabusit in noaptea de marti spre miercuri in regiunea Tula, la sud de Moscova, provocand moartea a peste 10 persoane, a declarat o sursa din fortele de ordine citata de agentia rusa Interfax.

Echipele de salvare nu au gasit niciun supravietuitor, au informat surse de la Moscova. Aeronava de tip Antonov 22 a disparut de pe radar seara trecuta. A fost descoperita in jurul orei 02.00 dimineata in timpul unei misiuni de cercetare, scrie Realitatea.net.

In prezent sunt cautate cutiile negre pentru stabilirea cauzelor accidentului. Surse militare au declarat pentru Ria Novosti ca cel mai probabil a fost vorba despre o defectiune tehnica.

Avionul efectua o cursa intre orasele rusesti Voronej si Tver, cand a disparut de pe radare, a precizat RIA Novosti, adaugand ca deocamdata cauzele accidentului erau inca necunoscute. "Potrivit armatei, avionul a disparut de pe ecranele radar si comunicatia a fost intrerupta. Ceea ce s-a intamplat in realitate ramane sa fie stabilit. Poate ca avionul a fost nevoit sa efectueze o aterizare fortata", a declarat viceguvernatorul regiunii Tula, Aleksandr Evteev, citat de MEDIAFAX.

Accidentele in care sunt implicate avioane militare sunt relativ frecvente in Rusia. In septembrie, un avion de vanatoare Su-27 s-a prabusit in cursul unui zbor de antrenament in Extremul Orient, cei doi piloti reusind sa se catapulteze.

An-22 este un avion cargo care era foarte raspandit in epoca sovietica.

Avioanele de transport utilizate de fortele aeriene ruse dateaza din anii '60-'70.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.