Un comando format din circa 10 persoane a luat cu asalt, joi, locuinta Irmei Erika Gandara, dand foc cladirii si celor doua masini parcate in fata acesteia, a anuntat, luni, Ministerul Public mexican.

Celibatara si fara copii, femeia patrula inarmata pe strazile din Guadelupe, orasel cu 9.000 de locuitori, situat la numai cinci kilometri de granita cu statul american Texas si la 60 de kilometri de Ciudad Juarez, intr-o zona devenita teatru de lupta intre retelele de trafic de droguri.

Incepand din 2006, mai mult de 30.000 de persoane au murit in Mexic in confruntari intre influentele carteluri ale drogurilor sau in incidente cu fortele de ordine, transmite MEDIAFAX.

In aceeasi perioada, Consiliul cetatenesc pentru securitate publica, organizatie civila mexicana, a inregistrat 5.300 de rapiri.

"Numarul rapirilor a crescut cu 317 la suta in ultimii cinci ani", a declarat, recent, presedintele Comisiei pentru Securitate Publica din Camera Deputatilor, Jose Luis Obando.

Erika Gandara intrase in politie la jumatatea anului 2009, lucrand initial ca operator radio. In iunie, ea a ramas singura reprezentanta a fortelor de ordine din oras, dupa ce sapte dintre colegii sai au demisionat in urma asasinarii unuia dintre comandantii politiei.

"Aici, nimeni nu vrea sa intre in politie si, de altfel, nici nu exista un buget" pentru fortele de ordine, declarase ea in octombrie. "Eu sunt politista. Nu sunt aici pentru activitati sociale sau umanitare. Sunt singurul politist din sat, autoritatea", a adaugat ea, referindu-se la situatia inregistrata intr-un sat vecin, unde comandantul politiei, o studenta in varsta de 20 de ani, a renuntat sa mai lupte impotriva cartelurilor, concentrandu-se asupra unor activitati sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.