O furtuna de zapada, care s-a produs duminica pe coasta de nord-est a Statelor Unite, a obligat companiile aeriene sa anuleze sute de zboruri cu plecare de pe aeroporturile din New York, Philadelphia si Boston, blocand milioane de americani in plin sezon al sarbatorilor de iarna, relateaza AFP.

Anularea curselor aeriene si a celor feroviare are loc in timp ce Europa este inca paralizata de conditiile hibernale severe si in care numeroase zboruri catre Statele Unite, in special ale companiilor British Airways si Virgin Atlantic, anulate duminica erau programate pentru luni.

Peste 30 de centimetri de zapada au cazut la New York si Boston (Massachusetts, nord-est), ninsorile fiind insotite la inceputul dupa-amiezii de rafale intense de vant. Stratul de zapada ar putea ajunge la jumatate de metru pana luni, in Boston, transmite MEDIAFAX.

Duminica dupa-amiaza, aproximativ 1.500 de zboruri au fost anulate in trei aeroporturi principale din New York, JFK, Newark si La Guardia, potrivit unui purtator de cuvant al autoritatilor aeroportuare din oras.

La Boston, aeroportul international Logan nu a fost inchis, desi toate zborurile au fost anulate. Primarul Thomas Menino a precizat ca 500 utilaje de deszapezire erau in actiune in oras.

Majoritatea trenurilor dintre Boston si New York erau, de asemenea, anulate.

In cursul unei conferinte de presa sustinute duminica, primarul Michael Bloomberg a avertizat newyorkezii si le-a cerut sa fie prudenti, rafalele de vant urmand sa ajunga pana la 90 de kilometri pe ora.

"Este dificil sa stai in picioare cand vantul este asa de violent, mai ales atunci cand solul este inghetat sub picioare, este foarte periculos", a subliniat primarul citat de postul local de televiziune NY1.

Autoritatile municipale au anuntat aceasta furtuna de mai multe zile si au fost luate toate masurile pentru deblocarea trotuarelor ti strazilor.

In pofida ninsorii, a vantului si a frigului, magazinele care s-au redeschis duminica dupa Craciun erau pline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.