Guvernul turc va lansa anul viitor o campanie intensiva si un mecanism de cooperare interinstitutionala de combatere a imigratiei ilegale, in conditiile in care numarul muncitorilor straini, inclusiv din Romania, care lucreaza ilegal va ajunge la 500.000, relateaza Today's Zaman, in editia online.

O prima masura va fi aceea de intensificare a numarului de inspectii la sediile firmelor.

In fiecare an, politia turca retine aproximativ 60.000 de imigranti ilegali care lucreaza in Turcia.

Imigratia ilegala reprezinta o problema reala, in conditiile in care rata somajului in Turcia este de aproximativ 11 la suta, iar numarul somerilor in jur de trei milioane de persoane, noteaza cotidianul turc, transmite MEDIAFAX.

Inspectorii de la Ministerul Muncii si Securitatii Sociale analizeaza in prezent aproximativ 10.000 de plangeri legate de firme care angajeaza imigranti ilegali in Istanbul, centrul de afaceri al tarii.

Potrivit politiei si jandarmeriei turce, majoritatea muncitorilor straini care lucreaza ilegal provin din Iran, Irak, Azerbaidjan, Armenia, Ucraina, Bulgaria, China si Romania. Ei lucreaza in principal in domeniul textil, turism si agricultura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.