Situatia continua sa se degradeze la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, unde doi combatanti ai Jihadului Islamic palestinian au fost ucisi duminica de tirurile israeliene in timp ce miscarea Hamas se declara pregatita de razboi.

Doi combatanti ai gruparii radicale au murit duminica dimineata la Khan Younes, in sudul Fasiei Gaza, in timpul unui schimb de tiruri cu armata israeliana, potrivit unui comunicat al Brigazilor Al Qods, aripa armata a Jihadului Islamic, si martorilor oculari, scrie MEDIAFAX.

O purtatoare de cuvant a armatei din Tel-Aviv a confirmat pentru AFP ca "militari, sprijiniti de elicoptere, au vizat membrii unei celule teroriste care incercau sa plaseze explozibili in apropierea barierei de securitate" ce separa sudul Israelului de Fasia Gaza.

  • Cum s-a produs incidentul?
Purtatoarea de cuvant a precizat ca incidentul s-au produs la nivelul terminalului rutier Sofa, adaugand ca armata a primit recomandarea de a "nu ezita sa deschida focul" impotriva celor care incearca sa plaseze explozibili in apropierea barierei.

Dupa cateva ore, tancurile israeliene au tras cel putin doua obuze in directia Khan Younes, avariind trei case fara sa faca noi victime.

Aceasta intensificare a violentei are loc cu o zi inainte de implinirea a doi ani de la ofensiva devastatoare a Israelului impotriva Hamas in Fasia Gaza, soldata cu moartea a 1.400 de palestinieni, potrivit surselor medicale palestiniene, si a 13 israelieni.

Armata israeliana si-a multiplicat in ultimele zile raidurile aeriene impotriva gruparilor armate palestiniene din Gaza, inclusiv a instalatiilor Hamas, ca masura de represalii la tirurile cu obuze de mortier si rachete impotriva teritoriului israelian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.