Ministerul sud-coreean al Apararii a anuntat inceperea maneverelor militare cu munitie reala, in apropierea frontierei sale cu Coreea de Nord, joi, cu 45 de minute mai tarziu fata de programul prevazut.

Aceste manevre, care se desfasoara intr-o singura zi, joi, vor dura o ora si sunt exercitiile aeriano-terestre cele mai importante din acest an, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, inainte de lansarea acestora, relateaza MEDIAFAX.

Exercitiile au loc la Pocheon, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera intre cele doua Corei.

Potrivit armatei, la manevre participa 800 de soldati, dar si elicoptere, sase avioane de lupta, tancuri, rachete anti-tanc si lansatoare de rachete, in total, 105 tipuri de arme diferite.

Intr-un comunicat, pe un ton mai putin vehement decat de obicei, Phenianul a criticat, joi, armata sud-coreeana.

  • Discutiile ONU privind Peninsula Coreeana au esuat: Comunitatea internationala nu mai are niciun plan de actiune

China a respins cererile tarilor occidentale de includere in declaratia finala a unei condamnari a Coreei de Nord, pentru bombardamentul de la 23 noiembrie contra insulei sud-coreene Yeonpyeong, in care au fost ucise patru persoane, au declarat diplomati din cadrul ONU, in urma Discutiilor Consiliului de Securitate al ONU, de duminica, asupra situatiei din Peninsula Coreeana, transmite MEDIAFAX.

Aproximativ opt ore de discutii formale intre cele 15 tari membre ale Consilului de Securitate si discutii private cu ambasadorii nord-coreean si sud-coreean s-au incheiat fara un acord pentru o declaratie finala
. "Nu am reusit sa facem o legatura intre toate puntile", a subliniat ambasadorul rus, Vitali Ciurkin. El a adaugat, in fata jurnalistilor, ca eforturile continua, in mod neoficial, intre marile puteri, in incercarea de a pune toata lumea de acord asupa unei declaratii.

Dar ambasadoarea americana la ONU, Susan Rice, presedinta in exercitiu a Consiliului de Securitate, a declarat, in fata presei, ca era "improbabil ca distanta" dintre pozitiile membrilor Consiliului sa poata fi acoperita.


Afla mai multe despre motivul pentru care "Cele doua Corei sunt in prag de razboi" din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.