Coreea de Sud a anuntat, miercuri, o noua serie de manevre militare, la trei zile dupa ce a procedat la exercitii pe o insula bombardata de Phenian, care a intensificat tensiunea in Peninsula Coreea.
Armata a nuntat ca va efectua, joi, manevre militare cu munitie reala, atat terestre, cat si aeriene, in apropiere de frontiera cu Nordul. Exercitiile se vor desfasura la Pocheon, la 20 de kilometri sud de frontiera intre cele doua Corei, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, care a precizat ca aceste manevre sunt importante, potrivit MEDIAFAX.

La aceste exercitii vor participa 800 de soldati, elicoptere, sase avioane de lupta, tancuri, rachete anti-tanc, tunuri autoportate si lansatoare de racheta multiple. De asemenea, armata a anuntat ca, de miercuri, a inceput sa efectueze manevre navale, la est de Peninsula, in Marea Japoniei.

Aceste exercitii se desfasoara la aproximativ 100 de kilometri sud de frontiera cu nord-coreenii si implica sase nave de razboi si elicoptere. Ele au ca scop antrenamente pentru a raspunde in caz de patrundere a unor submarine sau nave de patrula nord-coreene in apele sud-coreene, a precizat armata.

Manevrele "vor demonstra soliditatea pregatirii noastre militare", a declarat comandantul Primului Batalion, Choo-Eun-Sik, pentru agentia sud-coreeana Yonhap.

"Vom lansa represalii severe, daca Nordul risca sa efectueze un alt act provocator ca bombardamentul (Insulei) Yeonpyeong", a adaugat el.

Seulul a procedat, luni, la manevre militare cu munitie reala de scurta durata, pe Insula Yeonpyeong, in pofida amenintarilor cu represalii grave din partea Phenianului. Insa, Coreea de Nord a hotarat sa nu risposteze.

La 23 noiembrie, Coreea de Nord a bombardat Insula Yeonpyeong, provocand moartea a patru sud-coreeni si generand proteste internationale. Acesta a fost primul bombardament al unei zone civile de la sfarsitul Razboiului din Coreea (1953)

Citeste si:
Iranul va desfasura manevre militare de amploare la sfarsitul lui 2014
Iranul va desfasura manevre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.