Haosul care domneste in numeroase aeroporturi europene din cauza vremii nefavorabile este "inacceptabil" si "nu ar trebui sa se mai repete", a apreciat marti comisarul pentru Transporturi Siim Kallas.

"Sunt extrem de preocupat de nivelul perturbarilor pe care zapada le-a provocat calatoriilor in Europa. Este inacceptabil si nu ar trebui sa se mai repete", a declarat Kallas intr-un comunicat, citat de AFP.

Comisarul european a prevazut o reuniune "in zilele urmatoare" a reprezentantilor aeroporturilor europene pentru a le cere "explicatii". "Ar trebui ca transporturile aeriene sa fie in masura sa functioneze mai bine pe viitor in situatii similare", a declarat el, potrivit MEDIAFAX.

"In ultimii ani am invatat ca ninsoarea in Europa Occidentala nu este o circumstanta exceptionala", a declarat el, inainte de a pleda pentru o "pregatire mai buna".

Daca nu, a declarat el, Comisia este pregatita sa prezinte masuri legislative "cu privire la cerintele serviciului minim pentru aeroporturi".


Ninsorile abundente au generat debandada in transporturile europene cu cateva zile inainte de Craciun, numeroase avioane fiind blocate la sol pe pistele acoperite cu zapada, pasagerii petrecandu-si noaptea in aerogarile pline, iar trenurile avand intarzieri.

Mii de pasageri au fost obligati sa isi petreaca noaptea in aeroporturi, adeseori in paturi de campanie, cum s-a intamplat la Frankfurt, in Germania, sau la Roissy, in apropiere de Paris.

Cititi si: Europa "tremura" de frig

Aeroportul din Frankfurt, blocat din cauza ninsorilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.