Liderul opozitiei conservatoare poloneze, Jaroslaw Kaczynski, si-a exprimat luni indoiala ca trupul neinsufletit inmormantat la panteonul national din Cracovia este al fratelui sau, fostul presedinte Lech Kaczynski, decedat in aprilie in catastrofa aeriana de la Smolensk, relateaza AFP.

"Nu ascund faptul ca am recunoscut trupul fratelui meu la aeroportul" din Smolensk, la cateva ore dupa accident, a declarat Jaroslaw Kaczynski.

"Dar cand am vazut trupul depus intr-un sicriu in Polonia, aceasta persoana nu semana deloc cu fratele meu. Mi s-a spus ca era corpul lui", a afirmat el, transmite MEDIAFAX.

Jaroslaw Kaczynski a precizat ca nu a luat inca o decizie privind o eventuala cerere de exhumare a ramasitelor fratelui sau, care sa ii permita sa verifice identitatea corpului inmormantat la catedrala Wavel din Cracovia, alaturi de regi si alte figuri eminente din istoria Poloniei.

De la catastrofa aeriana care a costat viata fratelui sau si a altor 95 de persoane, printre care inalti oficiali politici si militari polonezi, Jaroslaw Kaczynski continua sa afirme ca Guvernul liberal polonez este responsabil "politic si moral" de acest accident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.