Un studiu referitor la calitatea apei potabile din SUA releva prezenta cromului hexavalent, un metal greu, probabil cancerigen, in 31 din cele 35 de orase americane verificate.

Studiul, realizat de organizatia Environmental Working Group, este primul efectuat la nivel national, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Mostrele de apa prelevate in 31 din cele 35 de orase care au facut obiectul studiului releva prezenta cromului hexavalent si, in 25 de orase, concentratii superioare standardelor ce urmeaza sa fie stabilite in California, conform ziarului The Washington Post.

Niciun nivel maxim autorizat nu exista in Statele Unite privind cromul hexavalent. Agentia Federala pentru Protectia Mediului (EPA) intentioneaza sa stabileasca o norma, dupa ce Institutul National al Sanatatii (NIH) anunta in 2008 ca aceasta substanta probabil este cancerigena.

Cromul hexavalent poate provoca diverse forme de cancer - pulmonar, al stomacului, leucemii, cancer la ficat sau rinichi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.