Cel putin 22 persoane au murit si alte 32 au fost ranite duminica, in centrul Mexicului, in urma exploziei unei conducte a companiei petroliere nationale Pemex.

"Douazeci si doua de persoane au murit carbonizate, alte 32 au fost ranite si 83 de case au fost avariate, 32 dintre acestea fiind complet distruse", a declarat Valentin Meneses, ministru de Interne al statului Puebla, conform MEDIAFAX.

Atat Meneses, cat si compania Pemex au afirmat ca explozia a afectat doua conducte, fiind provocata de o tentativa de furt de combustibil. "O banda de infractori a perforat conductele Pemex" pentru a fura combustibil, insa nu au reusit sa controleze lichidul cu presiune foarte mare, a precizat Meneses.

"Combustibilul a inundat strazile si s-a aprins de la o scanteie; am vazut rauri de flacari pe strazi", a adaugat el.

Compania Pemex a precizat ca incendiul a fost controlat.

Serviciile de interventie au anuntat ca aproximativ 20 de masini au fost carbonizate, iar suflul exploziei a spart ferestrele caselor aflate pe o raza de trei kilometri. La fata locului se afla echipaje de salvare, pompieri, militari si experti ai Pemex.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.