O placa in onoarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost dezvelita la Clubul Jurnalistilor din Mexico. Totodata, Rusia a sugerat ca Assange ar trebui sa primeasca Premiul Nobel pentru Pace, intr-o actiune care pare a fi directionata impotriva SUA.

Placa a fost dezvelita "pentru contributia sa la constiinta omenirii oferind probe pentru ceea ce stiam deja", transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Prin dezvaluirea a mii de documente diplomatice americane, Julian Assange "a ajutat omenirea sa se cunoasca mai bine, sa stie cum functioneaza lumea si de ce", a declarat scriitorul argentinian Marcelo Fabian Monges.

"Suntem toti Julian Assange", scria pe o pancarta adusa de jurnalistul mexican Ramses Ancira.

  • Assange, laureat al Premiului Nobel pentru Pace?

"Organizatiile publice si neguvernamentale ar trebui sa se gandeasca la o modalitate de a-l ajuta" pe Assange, detinut la Londra, a declarat o sursa din cadrul biroului presedintelui rus Dmitri Medvedev. "Poate, sa devina laureat al Premiului Nobel", a continuat sursa, exprimandu-se la Bruxelles, unde Medvedev participa miercuri la un summit Rusia-UE.

Dmitri Rogozin, ambasadorul ultranationalist al Rusiei la NATO, si-a exprimat de asemenea sprijinul fata de Assange, relateaza MEDIAFAX, citand editia electronica a The Guardian.

Conducerea rusa a ajuns la concluzia ca, in ultima instanta, dezvaluirile continue ale site-ului WikiLeaks prejudiciaza mult mai mult interesele geopolitice pe termen lung ale Statelor Unite decat cele ale Rusiei.

Justitia suedeza solicita extradarea fondatorului WikiLeaks, arestat marti, la Londra, sub acuzatia de agresare sexuala a doua suedeze.

Simpatizantii lui Assange cred ca a fost arestat pentru dezvaluirea documentelor diplomatice americane.

Cititi si: Fondatorul WikiLeaks, cautat de Interpol

Fondatorul WikiLeaks: Obama ar trebui sa-si dea demisia!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.