Rezultatele studentilor americani de la testul PISA 2009 au fost o adevarata dezamagire, deoarece acestia au terminat cu mult in urma studentilor chinezi, care mai nou sunt cei mai buni la nivel mondial.

Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), care administreaza testele PISA (Programul pentru Evaluarea Studentilor) din circa 65 de tari la nivel mondial la fiecare trei ani, cele mai bune performante dupa cele ale studentilor chinezi, au fost obtinute de studetnii din Coreea de Sud, Finlanda, Singapore, Canada, Noua Zeelanda si Japonia.

"Aceste rezultate ne indica faptul ca trebuie sa ne trezim din visare", a declarat un oficial american din ministerul Educatiei pentru The New York Times.

"Stiu ca scepticii vor contesta rezultatele, insa noi le consideram corecte si sigure si trebuie sa le privim ca pe o provocare. SUA s-a clasat pe locul 23 sau 24 la majoritatea materiilor. Putem sa ne plangem, sau putem sa infruntam cruntul adevar, care ne spune ca nu mai avem un sistem de educatie atat de ridicat", a adaugat oficialul american, citat de digitaljournal.com.

Cele 65 de tari participante la studiu au fost impartite in grupuri: 30 de membre OECD si 35 de tari partenere. In timp ce corea de Sud si Finalda au condus grupul OECD la alfabetizare, China, una dintre tarile partenere, s-a situat cu mult in fruntea celor doua tari OECD.

Testele din China s-au desfasurat la Shanghai, Hong-Kong si Macao, cele mai ridicate rezultate inregistrandu-se in prima dintre cele trei regiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.